Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Enkel.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Enkel.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Willem

Geschreven op: Zaterdag 18 Juli 2009 om 16:09
Ongepast of beledigend?

Ernstige Artrose rechter enkel

Mijn ervaring betreffende het ontvangen van een Enkel Prothese;

Ik ben November 2008 gestart met een second opinie in het Max.ZH te Eindhoven, hier kreeg ik te horen dat m''n enkel of vastgezet kon worden of een Prothese geplaatst kon worden. Het advies was indien gewenst, een ervaren dokter te nemen, die al tientallen jaren ervaring had met het opereren van enkel protheses, te gaan naar Dr. Doets in het Slotervaart ZH te A''dam.
Na een goed, prettig maar streng onderzoek bleek ik in aanmerking te komen voor een Enkelprothese, na het goed te hebben overdacht, en de positieve uitstraling, van Dr Doets ben ik tot de uiteindelijk beslissing gekomen, voor een Enkelprothese te gaan.
De wachttijd was ongeveer 3 a 4 maanden, op maandag 20 april 2009 ben ik eindelijk geopereerd en op vrijdag 24 april was ik weer thuis. De operatie is probleemloos verlopen na 1 uur en 3 kwartier lag ik weer op de kamer.
Geen pijn, of napijn gehad, ofwel niet noemenswaardig. Hierna 5 weken (tot 27 mei) in het gips gelopen waarbij je de enkel tot 20 Kg mocht belasten, met een rolstoel en een paar krukken is dit goed vol te houden. Na 5 weken gips, is het gelijk weer lopen, wel revalideren opsterken om weer beter te gaan lopen natuurlijk. Allemaal probleemloos gegaan, natuurlijk wel een beetje stijf, maar met therapie, dit is wel erg belangrijk, en een goede begeleiding gaat het Super goed, ik heb dan ook geen enkele klacht of ergernis om te kunnen melden, maar dan ook echt geen enkele klacht.Dus stap nu pijnloos door het leven,en dat is bijzonder kan ik zeggen.
Conclusie
Ik heb op 20 april 2009 een enkel prothese gekregen in het Slotervaart ziekenhuis te Amsterdam, De Orthopedisch alleen maar kan zegChirurg was Dr.Doets. Waarbij ik gen en benadrukken een fantastische Orthopedisch Chirurg zeer kundig en ervaren, zegt waar het op staat en wat belangrijk is, voor mij een wonder Dokter.
Ik ben dan ook enorm tevreden, geen pijn meer.
Ik hoop dat de patiŽnten die na mij komen het zelfde mogen mee maken en mogen ondervinden.

Als iemand vragen heeft mag je me altijd mailen. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 4 van 7 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7]

Geschreven door: richard op Dinsdag 1 Maart 2011 om 11:16 Ongepaste reactie?

lees veel berichten over enkel prothese en meestal zijn deze verhalen allemaal door oudere personen geschreven ik zelf een jonge god van 38 heb al een enkel prothese sinds mijn 32e jaar kan er net zoals ieder ander in deze verhalen bijna alleen maar positief over zijn en ook ik ben door dokter doets in het slotervaart in amsterdam geopereerd volgens de dokter is het niet meer zo dat een prothese nog maar 5 jaar meegaat het is nu eerder 15 jaar
iedereen die met pijn loopt raad ik aan het eerst te melden bij je arts en als je daar niet tevreden mee bent ga dan altijd voor een second opinion
laat je niet zomaar door de eerste de beste arts iets voorleggen mijn is dit helaas wel overkomen ging met enkel klachten naar de dokter en werd toen door gestuurd naar het ziekenhuis daar gaf de dokter mijn het advies om mijn scheenbeen bot iets in te korten omdat deze over mijn enkel gewricht heen kwam als ik mijn enkel afwikkelde ben toen 2 keer geopereerd binnen 6 maanden en toen 2 jaar niet kunnen lopen door de pijn en de arts maar naar je kijken of je een aansteller bent na veel pijn en verdriet opzoek gegaan naar een oplossing ben toen in verschillende ziekenhuizen geweest voor second opinion hier door kwam ik in contact met dr doets die heel simpel was in zijn besluit het is of vastzetten of een prothese heb toen gekozen voor een prothese omdat je na een prothese altijd je enkel nog kan laten vastzetten maar anders om niet ben toen geopereerd en na 3 maanden kon ik bijna alles weer en was ik pijn vrij dus voor mijn is het ook een beetje een wonder dokter


Geschreven door: Arnaud op Vrijdag 3 Juni 2011 om 23:02 Ongepaste reactie?

Ik vrees dat je slechts bij een ongecompliceerde enkelprothese toevallig in goede handen bent bij Dr. H.C. ''Kees'' Doets.
Zodra er complicaties optreden is hij helaas nauwelijks geÔnteresseerd en kan het gebeuren dat een ander ziekenhuis het moet overnemen om je leven te redden.
Bedenk dit goed als leeftijd, algemene gezondheid of specifieke klachten aanleiding tot twijfel geven.
Symptomen kunnen zijn: Te vroeg ontslaan uit zijn zorg en huiswaarts sturen; ziekenhuis-infecties bagatelliseren; vage of hyper-specialistische communicatie (synoniem aan ''ik weet het helaas eigenlijk ook niet meer'') en algemaan matige communicatieve vaardigheden. Oh ja, zijn contacten met revalidatie-instellingen zijn om je een hoedje te schrikken, zo slecht of zelfs niet-bestaand. You''re on your own, feitelijk.
Caveat emptor, de koper zij gewaarschuwd.


Geschreven door: Nicky Norge op Donderdag 9 Juni 2011 om 12:27 Ongepaste reactie?

Hallo Beste dappere mensen.

Ik ben net 50 jaar geworden en zeer aktief met sporten, dansen, winkelen, althans in mijn hoofd! Het enige wat mij nu tegen houdt is een zware artrose rechter-enkel. Dit door een auto ongeluk 33 jr geleden. Ben al enige keren bij Dr Louwerens geweest die ook 2 opties had: vastzetten of prothese. Dit is echter al 6 jaar geleden, al deze jaren hoop ik op een wonder van kraakbeen transplantatie, want vastzetten vind/ vond ik geen optie, en destijds werd mij vertelt dat een prothes ook niet echt een optie was, met alles wat ik deed, zou ik er maar 5 jaar mee kunnen doen!
Ik lees nu hier hele goede berichten over Dr Doets.
Ik wil heel graag van de pijn af, maar ook nog genieten van de leuke dingen in het leven, zoals Pilatus, wandelen, winkelen ťn dansen! Het liefst ook wel weer ietsjes hoger hakje ( echte vrouw, hť?!!) Is geen must, maar wel prettiger dan 3 cm, helemaal plat kan ik nu ook niet lopen door de klachten, laat staan met blote voeten op het zand.
Wat zijn jullie tips?

Alvast bedankt.

Nicky


Geschreven door: Maroeks op Vrijdag 10 Juni 2011 om 21:46 Ongepaste reactie?

Heeft iemand enig idee hoelang de wachtlijst momenteel is bij het Slotervaart (dr. Doets), voor een enkelprothese)
Alvast bedankt.


Geschreven door: Nicky Norge op Woensdag 22 Juni 2011 om 14:26 Ongepaste reactie?

Ik heb donderdag 9 juni een afspraak gemaakt voor een consult bij Dr Doets, omdat hij de maand July op vakantie is kan ik, toch redelijk snel, maandag 1 aug. terecht. Wat ik heb begrepen van de site vh ziekenhuis is de wachttijd tot operatie ongeveer 6 weken.
Jammer dat er op deze site zů weinig respons is op vragen!
Begrijp dat alles natuurlijk afhankelijk is van je eigen enkel conditie, maar had graag iets gehoord, ik lees hier namelijk zeer weinig over Dr Louwerens uit de St Maarten kliniek ( Nijmegen) en hij staat toch ook goed bekend?


Geschreven door: hallo op Woensdag 22 Juni 2011 om 18:04 Ongepaste reactie?

Beste allemaal,

Ik denk dat jullie aan de hand van de geplaaatste berichten een goed beeld kunnen vormen van de resultaten van een kunstgewricht voor de enkel en een arthrodese. Of je nu bij een gespecialeerd enkel/voetchirurg bij jouw in de buurt komt (via dofaa.nl) of bij dr. Doetz of dr. Louwerens of zijn collega''s van de Maartenskliniek komt, de adviezen en de resultaten zijn min of meer het zelfde. Mijn advies zou zijn positief te blijven en na te gaan wat je met je eigen activiteiten niveau kunt verwachten van de uitkomsten. Uiteindelijk is het het beste niet alles meer te doen, dit zal zowel een arthrodese als een kunstgewricht ten goede komen. Diegenen die toch meer willen, zullen moeten accepteren dat dit gepaard zal gaan met overbelastingsproblemen, voor beide behandelingsvormen. Bij welke specialist je ook bent. Verder wil ik benadrukken dat alle orth. specialisten niet opgeleid zijn om je te begeleiden bij het verwerkingsproces van je verminderde kunnen, hier blijft toch lotgenotencontact, revalidatiepsycholoog en relativeringsvermogen voorop staan.

Heel veel succes allemaal en veel sterkte en succes met je keuze, revalidatie en begeleidngsmogelijkheden.


Geschreven door: Ellebel op Zondag 10 Juli 2011 om 22:01 Ongepaste reactie?

Voor Nicky Norge en andere lezers m.b.t. enkel-prothese

28 Nov. 2010 ben ik door Dr. Louwerens en Dr. A. witteveen
samen geopereerd. Aan het linkerbeen (waar ook al sinds 3 jr.een knieprothese zit) heb ik nu ook een enkelprothese.
Beide artsen zijn zeer gespecialiseerd in de enkel/voet problematiek. Dr. Louwerens is ook Europees.head foot-ankle. Na de operatie met o.a.de pijnpomp in de knieholte is het goed te doen. Met de knieprothese operatie heb ik veel meer pijn gehad.
De Maartenskliniek is volgens mij de top van orthopedie!


Geschreven door: Lizzy en Guus op Maandag 22 Augustus 2011 om 13:46 Ongepaste reactie?

Ben erg blij dat ik op deze site ben gaan kijken, mijn man loopt ook bij dr Doets en heeft ook de keus voor vastzetten of kunststof enkelgewricht. 1 september moet mijn man ( 6smiley besluiten wat hij doet.
De berichten op deze site zijn zeer bemoedigend,en maakt een besluit makkelijker. Heerlijk om te lezen dat dr Doets zeer goed bekend staat op dit gebied,mijn man heeft afgelopen winter haast niet kunnen lopen, had als pech ook nog jicht er bij wat het allemaal nog erger maakte.
De pijnen zijn/waren vreselijk, maar mijn man is blij als hij geopereerd is en dan van die pijn bevrijd is, want anders zag hij de komende winter met angst en beven tegemoet.
Mijn man kiest toch voor het kunstgewricht.
Wat ik helemaal niet heb gelezen is de vorm van verdoving, want ik zie in mijn mans papieren staan dat ze het ook wel met een ruggenprik doen, wat beter voor hem is ivm zijn hart. Ik zal hier blijven lezen, iedereen bedankt voor de informatie. Groetjes van ons.


Geschreven door: Barry Schokker op Dinsdag 18 Oktober 2011 om 14:17 Ongepaste reactie?

Allemaal mooie verhalen maar vergeet niet dat dit een zeer belangrijke keuze in uw leven is. Dus zomaar aanbevelen gewoon doen! vind ik wat overdreven, het blijft een feit dat u dan geen kraakbeen meer heeft en ik moet ermee altijd diclofenac blijven innemen. Ik heb met de laatste generatie protheses geen goede ervaring.


Geschreven door: Willem op Donderdag 3 November 2011 om 16:52 Ongepaste reactie?

(Mijn 1e verhaal van Zaterdag 18 Juli 2009, geopereerd 20 april 2009)
Zo,ik wil voor de geÔnteresseerde na 2 1/2 jaar mijn, ervaring tot nu toe wel weer even vertellen.
Ik ben nog steeds heel positief,heb helemaal geen pijn meer gehad, en kan behalve hard lopen alles doen d.w.z. ook geen tennis en sporten die erg belastend zijn voor de enkel.Dansen b.v.gaat prima geen enkel probleem ik fitnes en fiets heel veel dus wat sporten aangaat ben ik zeer tevreden, maaaar je heb je beperkingen. Eigenlijk kan ik zeggen dat ik normaal leef.Dus voor alle duidelijkheid, ik ben geopereerd april 2009, en nu na 2 en en half jaar later kan ik zeggen, natuurlijk, na een paar uur lopen voel je je enkel, ietwat geÔrriteerd, maar absoluut geen enkele pijn.Dus nog steeds dik tevreden. Mensen let wel,een operatie is voor iedereen anders, en afhankelijk van je lichamelijke gesteldheid en fysieke gesteldheid,het kan altijd tegen zitten. Maar de mensen die ik heb ontmoet zijn allemaal positief, na de enkel operatie.Dit was weer mijn bijdrage.
Verder allemaal sterkte en ik zeg nog steeds; ga er voor.


Pagina 4 van 7 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Enkel.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)