Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Enkel.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Enkel.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Jenet van der Velde

Geschreven op: Maandag 19 November 2018 om 12:25
Ongepast of beledigend?

Goedemorgen, ben ook nieuw hier. Ik heb artrose in mijn enkel en krijg orthopedische schoenen. Ik ben benieuwd naar ervaringen van mensen die deze schoenen ook hebben. Ik vraag mij af bij hoeveel mensen het tovh nog nodig was om toch over te gaan op het vastzetten van de enkel. 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Phil op Vrijdag 30 November 2018 om 15:29 Ongepaste reactie?

Hallo Jenet,

bovenop mijn artrose (die al langer gekend was maar me weinig last bezorgde) kreeg ik een peesontsteking. Na de genezing daarvan stak mijn artrose pas ťcht de kop op en kon ik niet meer lopen zonder krukken.

Podologische zolen brachten verbetering en later kreeg ik ook orthopedische schoenen die het nog nťt ietsjes beter doen. Nu, ik loop zelf nog steeds met krukken. Met de orthopedische schoenen of de steunzolen is de pijn gewoon een stuk dragelijker maar niet laag genoeg om ''normaal'' te kunnen functioneren. Bij ij wordt het opereren...maar details hoor ik pas volgende week.

Succes


Geschreven door: sjoerd wijbenga op Woensdag 26 Juni 2019 om 10:54 Ongepaste reactie?

beste Jenet, beide enkels slijtage artrose. Heb orthopedische schoenen aangemeten gekregen maar na bijna 2 jaar toch een operatie en die vindt morgen 27 juni 2019 plaats te UMCG Groningen, eerst linkerenkel. Heb er zin aan want iedere stap doet pijn


Geschreven door: Philippe S op Dinsdag 16 Juli 2019 om 15:54 Ongepaste reactie?

Beste Jenet,

intussen zijn we zo''n 8 maanden verder na mijn vorig bericht. Op 30 januari heeft men het bovenste spronggewricht van mijn linkerenkel vastgezet (artrodese)met een metalen plaat en 2 extra schroeven.

Na de ganse herstelprocedure (open gips, 2 x gesloten gips, 1 walker) ben ik begin mei terug aan het werk kunnen gaan en ik voelde nog elke week verbetering.

Vorige week werd na ene nieuwe CT-scan bevestigd dat het bot goed aan elkaar gegroeid was en ik heb geen pijn meer. Het is allemaal een beetje wennen (bvb trap afgaan) maar ook dat lukt steeds beter.

De arts stelde voor om mijn orthopedische schoenen terug te gaan gebruiken (ik heb ze nauwelijks een vijftal keer gedragen en heb er een hekel aan. In overleg met hem ga ik verder gebruik maken van goede schoenen en nieuwe steunzolen.

Ik ben in elk geval heel tevreden met de artrodese en kijk uit naar de verdere evolutie.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Enkel.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)