Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Enkel.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Enkel.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Tineke

Geschreven op: Donderdag 8 November 2018 om 21:44
Ongepast of beledigend?

Hallo,
Ik ben nieuw hier. Heb dit forum pas ontdekt.

Mijn verhaal gaat al 19 jaar terug. (Vandaag ben ik 29jaar)
Je leest het goed. Mijn problemen met mijn enkel is begonnen toen ik amper 10 jaar was.

Ik klikte steeds door mijn gewricht. Elke keer ik normale kind dingen deed. (Lopen, springen, zelfs gewoon stappen)
Voor mij kwam dit toen over alsof ik mijn enkel verzwikte. Dus naar de spoeddienst. Na een rx steeds de diagnose, Geen breuk of barst. Het zal wel verstuikt zijn. Enkele weken gips en alles komt goed. Maar alles is niet goedgekomen.
Ik had steeds meer pijn. Maar volgens artsen kon dat niet. Want op de rx foto''s was niks te zien. Er is ook nooit een ander onderzoek gedaan. Niemand geloofde mij. Zelfs mijn eigen ouders niet.

Rond mijn 21ste begon mijn papa mij in de gaten te houden, hij besefte toen pas dat ik effectief constant mank liep.

Eindelijk iemand geloofde mij. Uiteindelijk bij een arts terecht gekomen die meteen wist dat het probleem bij mijn ligamenten lag. Enkele onderzoeken om dit te bevestigen. En ja hoor. Bleek dat ik al die tijd had rondgelopen met volledig uitgetrokken ligamenten. Hierdoor is dan constante ontsteking gekregen op de omliggende pezen.

Uiteindelijk 5 operaties later, mijn linker enkel is stabiel (klikt niet meer los) maar wel elke dag pijn. Die pijn? Daar is niks aan te doen. Ik vraag me af of ik hierdoor niet het label chronische pijnpatient moet krijgen?

3 jaar na de laatste operatie aan mijn linker enkel. (Vorige zomer) ik stap van de keuken naar de living. Gewoon doodnormaal stappen. MIJN RECHTER ENKEL KLIKT UIT ELKAAR!!!!! HORROR! PANIEK! Dit kan niet waar zijn. Hoe moet ik leven met 2 kapotte enkels? Gaat mijn rechter enkel nu ook voor altijd pijn doen?

Meteen een afspraak bij de specialist gemaakt.

Na een simpel onderzoek (ook al geloofde hij mij op mijn woord. Als iemand weet hoe dit probleem aanvoelt ben ik het wel) de bevestiging. Inderdaad. Je gewricht is uit elkaar geklikt. Hierdoor zit een pees gekneld tussen het gewricht. Dat moet operatief opgelost worden. Bij de operatie kunnen we pas zien of het ligament ook schade heeft en er eventueel nog een operatie moet volgen.

Ik ben op 1oktober geopereerd. Maar deze operatie aan mijn rechtse enkel was zoveel pijnlijker dan die 5 operaties aan mijn linker enkel. Mijn gewricht zat vol vergroeiing. Dit is allemaal verwijdert. Niemand heeft een idee hoe het kan dat er zoveel vergroeiing is ontstaan aangezien ik nooit een trauma heb gehad aan mijn enkel. Mijn ligament is te los om normaal te zijn. Maar nog niet los genoeg om hier al iets aan te doen. (Is dit dat een tikkende tijdbom en afwachten tot mijn ligament het begeeft)

Mijn revalidatie gaat heel goed. Ik heb bijna al mijn kracht terug. Rechts is ook zoveel beter dan links qua stabiliteit.
Alleen ik heb nog steeds elke dag zwelling en pijn. Ik heb ook vlak na de operatie een soort uitslag gekregen op mijn enkel. Niemand weet wat dat kan zijn. Niemand weet waarom mijn enkel nu na 38 dagen na de operatie nog steeds zoveel zwelling geeft en de daarbij horende pijn.

Ik heb nog geen enkele nacht doorgeslapen sinds de operatie door teveel pijn.
De helft van mijn voet voelt een soort van verdoofd aan.
Conclusie van de specialist. Afwachten en zwaardere pijn medicatie. (Ik heb momenteel pijn.)

Stilaan word ik bang dat ik nu met 2 kapotte enkels zal moeren verder leven. Hoe dan?

Volgens mijn omgeving moet ik mij er maar bij neerleggen en ermee leren leven. Met opgeheven hoofd naar de toekomst kijken en geen zelfmedelijden hebben.
Dat lijkt zo makkelijk gezegd.

Hoe moet dat dan? Hoe kan je leven met elke dag pijn?


Dit is mijn verhaal. Dit moest ik even kwijt aan mensen die weten wat het is.  

Reacties op dit bericht:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht. U kunt als eerste reageren door hieronder uw reactie te typen.

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Enkel.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)