Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Enkel.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Enkel.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Deb

Geschreven op: Zaterdag 14 Juli 2018 om 07:10
Ongepast of beledigend?

Goedemorgen, gisteren heb ik te horen gekregen dat er op een mri van mijn enkel geen enkelbanden meer te zien zijn. Mijn voet zwikt daardoor natuurlijk zeer snel en gaat soms helemaal uit de kom. Ik ben nu informatie aan het opzoeken ivm een geplande operatie aan deze enkel. Kan echter weinig tot niets vinden over "verdwenen enkelbanden" .
Heeft iemand van jullie hier (helaas!) ervaring mee?


 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Harco op Woensdag 25 Juli 2018 om 16:46 Ongepaste reactie?

Ik ben op 2 mei aan mij enkel geopereerd. Zo''n operatie heet een enkelbandplastiek. Bij mij is geen MRI gedaan, maar op basis van de rŲntgenfoto''s was er al de verdenking dat ik een aantal bandjes zou missen. Bij mij is een pees uit mijn hamstring gehaald en daarvan is een nieuwe enkelband gemaakt die 2 verdwenen banden vervangt. Deze pees is door boortunneltjes in het bot gehaald en met schroeven vast gezet. Vervolgens heb ik 12 weken in het gips gezeten, 6 weken onbelast en 6 weken belast. Sinds gisteren ben ik uit het gips en ben vooralsnog tevreden. Ik moet nog wel 3 maanden heel voorzichtig zijn omdat het zo''n 150 dagen duurt voordat de pees definitief vast zit in het bot. Vandaag ook de lange tijd in het gips. Ik heb dit in de Maartenskliniek in Nijmegen laten doen bij dokter Stegeman. Ik kan het daar echt aanraden.


Geschreven door: Deb op Vrijdag 27 Juli 2018 om 08:27 Ongepaste reactie?

Beste Harco

Bedankt voor je uitgebreide antwoord! Fijn dat je nu uit het gips bent, met dit weer! Was het een dagopname of heb je na de operatie een aantal dgn in het ziekenhuis/ kliniek gelegen? Heb je veel pijn gehad na de operatie?

Groet Deb


Geschreven door: Harco op Vrijdag 27 Juli 2018 om 10:07 Ongepaste reactie?

Beste Deb,

Het was een dagopname. Ik ben om 15:00 uur geopereerd, om 17:00 was het klaar (dat is langer dan gemiddeld) en om 19:30 mocht ik weer naar huis. Pijn naar aanleiding van de operatie heb ik nauwelijks gehad. Er is bij mij eerst een blokverdoving vanaf mijn knie gezet omdat later pas besloten is om de pees uit mijn hamstring te gebruiken moest ik uiteindelijk ook geheel onder zeil. Voordeel van de blokverdoving is dat deze zo''n 48 uur werkt. Ik heb wel de 2e week enorm kramp in mijn kuit gehad wat best pijnlijk is. Dit had te maken met een enorme bloeduitstorting in mijn knieholte en is niet gebruikelijk. Het is opgelost door bij de gipswissel de bovenkant van het gips iets flexibeler en wijder te maken.
Het beste advies wat ik je kan geven is om bij ieder ongemak even een belletje te plegen. Vaak is er een simpele oplossing voor.

Groet, Harco


Geschreven door: Deb op Donderdag 27 December 2018 om 09:42 Ongepaste reactie?

Inmiddels ben ik twee weken verder na de operatie. Ik was onder algehele narcose en ben 1 nacht in het ziekenhuis geweest. Er zou een pees uit mijn kuit gehaald worden, maar tijdens de operatie bleek ik niet over deze pees te beschikken. Er is daarom een pees uit mijn hamstring gebruikt, net als bij jou Harco. Van mijn enkel heb ik niet zoveel pijn, wel rondom mijn knie en van mijn tenen. Morgen krijg ik gipswissel en heb ik een afspraak bij de orthopedisch chirurg.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Enkel.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)