Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Enkel.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Enkel.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Jasmijn

Geschreven op: Dinsdag 21 Mei 2013 om 10:37
Ongepast of beledigend?

Wie heeft er ervaring met herstel na een syndesmose reconstructie in de enkel? Hoe lang nam je revalidatie in beslag, hoe gaat het nu, was het een dagopname of moest je langer in het ziekenhuis blijven etcetc.
Ik krijg binnenkort een hersteloperatie en wil graag weten wat ik daarna kan verwachten en wat jullie ervaringen zijn. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: Angela Bastiaans op Dinsdag 6 Augustus 2013 om 16:23 Ongepaste reactie?

Hoi Jasmijn,

zie dat je al in mei van dit jaar gepost hebt..

Is jouw operatie voorspoedig verlopen?

En ben je weer een beetje op de been?

Heb ervaring met syndesmoseletsel aan beide enkels, ik heb een reconstructie gehad aan mijn rechter enkel (2010).

Als je vragen hebt mag je die gerust stellen.

Groetjes,
Angela


Geschreven door: Jasmijn op Vrijdag 9 Augustus 2013 om 15:30 Ongepaste reactie?

Hoi Angela,
Fijn dat je reageert. Ik ben 20 juni geopereerd en sinds vorige week uit het gips en is de stelschroef verwijderd. Ik sta dus helemaal aan het begin van mijn revalidatie. Aangezien de operatie bij mij voortkomt uit chronische klachten wordt verwacht dat het een lange revalidatie gaat worden maar de tijd moet dat uit gaan wijzen.
Wil je vertellen hoe jouw revalidatie is verlopen (en hoe lang heeft deze ongeveer geduurd)en wat voor jou het eindresultaat is?
Ik begrijp dat dit voor ieder persoon anders zal zijn maar omdat hier verder nergens wat over te vinden is is alle ervaring/informatie welkom!


Geschreven door: Angela op Zondag 11 Augustus 2013 om 12:59 Ongepaste reactie?

Hoi Jasmijn,

het klopt dat er maar weinig informatie te vinden is over syndesmoseletsel en/of een reconstructie van de syndesmose. Mij is verteld dat syndesmoseletsel relatief weinig voorkomt of niet als zodanig opgemerkt wordt.

Ik liep het letsel in 2008 op in combinatie met een mediale malleolus- en maisonneuvefractuur. Vanwege aanhoudende pijnklachten en het vermoeden van syndesmoseletsel werd ik in 2010 opnieuw geopereerd en werd mijn enkelvork gereconstrueerd.

Tijdens de operatie werd de syndesmose (die er volgens de orthopeed uitzag als een uitgerekt postbode-elastiek) met een soort van "pin" in mijn scheenbeen verankerd om daar de rest van mijn leven te blijven zitten smiley

Na de operatie mocht ik mijn enkel 12 wkn niet belasten. Als ik het goed heb kreeg ik zo''n 8 wkn gips en 4 wkn een Vacuped (een soort van skischoen). Eenmaal uit het gips leken mijn pijnklachten al snel als sneeuw voor de zon verdwenen en wist ik eigenlijk al dat de operatie geslaagd was.

Ik mocht na de gipsperiode starten met fysiotherapie. Dat viel in het begin wel tegen want mijn spieren bleken behoorlijk verslapt. De therapie was voornamelijk gebaseerd op het versterken van de spieren en het verkrijgen van een stabiele enkel door middel van balansoefeningen. Denk dat dit al met al zo''n 10 mnd tot een jaar in beslag genomen heeft.

Nu, inmiddels alweer 3 jaar later, moet ik zeggen dat ik zeer tevreden ben over het resultaat van de operatie. In de winterperiode heb ik door de kou wat meer last van de zenuwen in mijn (voor)voet en mijn enkel zelf. Die lijkt dan wat stijver te zijn.

Ook heb ik er meer last van als ik mijn enkel overbelast maar door hier in het dagelijks leven rekening mee te houden vindt ik het prima te doen. Mocht ik er toch veel last van hebben dan loop ik het liefst 1 a 2 dgn op hakschoenen waardoor de druk van de enkel, en dus ook de syndesmose, gehaald wordt. Echter loop ik doorgaans in verband met steunzolen op lage (sport)schoenen en in de winterperiode mede ter bescherming op (veiligheids)werkschoenen.

Dit is denk ik wel zo''n beetje wat ik je over mijn operatie en het herstel daarvan kan vertellen denk ik zo. Maar mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust hoor! Ik zal het forum en dus deze topic in de gaten houden.

Naar wat ik begreep is bij jou onlangs de stelschroef verwijderd maar mag je je enkel nu dan ook belasten of loop je op krukken? En revalideer je in een revalidatiecentrum of net als ik onder begeleiding van een fysiotherapeut?

Ik wens je veel beterschap en sterkte maar bovenal veel kracht en doorzettingsvermogen in de aankomende periode!

Laat je me weten hoe het gaat?

Groetjes,
Angela


Geschreven door: Jasmijn op Zondag 11 Augustus 2013 om 20:39 Ongepaste reactie?

Fijn je verhaal te lezen. Ik revalideer bij de fysiotherapeut, eigenlijk komende week voor het eerst. Ik mag het belasten maar omdat mijn enkel de nodige geschiedenis heeft van chronische pijnklachten, kapsel, slijmbeurs en peesontstekingen en een maand voor deze reconstructie een kijkoperatie (nog niet uithersteld) verwacht de fysio dat het een lang hersteltraject gaat worden maar dat geef jij eigenlijk ook al aan. Ik loop met twee krukken en gezien inderdaad de spierzwakte en peesverkortingen (vooral achillespees) zit netjes lopen er nog even niet in. Ik merk dat de enkel nog zeeeer snel reageert (geduld is echt gevraagd dus...).
Weet jij nog hoe lang het bij jou duurde voordat je een beetje lekker ''los'' (zonder hulpmiddelen) kon lopen? Op het gebied van de syndesmose lijkt het al beter te voelen dan voorheen maar het eindresultaat zal zich moeten gaan bewijzen. Je blijft dus toch altijd nog wat verschil merken? De arts zei me wel dat de geopereerde enkel nooit zo zou worden dan de ander maar wat dat inhoudt hŤ... Loop jij ondanks je huidige situatie wel weer lange afstanden?
Bedankt voor je moeite in het reageren (heel blij mee!)


Geschreven door: Angela op Maandag 12 Augustus 2013 om 16:06 Ongepaste reactie?

Hoi Jasmijn,

graag gedaan hoor!

Om eerlijk te zijn vind ik het zelf ook wel prettig om in contact te staan met een lotgenoot.
Het lijkt erop dat we op dit forum de enige twee zijn die bekend zijn met syndesmoseletsel en alles wat daarbij komt kijken smiley

Mijn voorstel is om deze conversatie voort te zetten via mijn privť mailadres: angelabastiaans82@gmail.com

Dit omdat ik je best uitgebreidere informatie wil verstrekken maar liever niet in het openbaar i.v.m. eventueel nadelige gevolgen mijnerzijds.

Het hoe en wat daarvan zal je al snel duidelijk worden uit de mailwisseling.

Ik hoop dat je hier begrip voor hebt en zou het fijn vinden als je me een mailtje stuurt op bovenstaand adres.

Bij voorbaat dank!

Groetjes,
Angela

P.S. Ik weet niet of het vermelden van privť adressen op dit forum toegestaan is maar anders zal het ongetwijfeld aangepast worden door de moderator.


Geschreven door: Jasmijn op Maandag 12 Augustus 2013 om 20:16 Ongepaste reactie?

Prima voorstel,
zie je daar!


Geschreven door: Marlieke op Zaterdag 29 Augustus 2015 om 09:47 Ongepaste reactie?

Hier ook iemand die geopereerd is aan de syndesmose. Maandag 4 weken geleden. Ik mocht 2 weken na de operatie kiezen uit 6 weken loopgips en dan na 2 weken lopen met dat gips. Of geen gips meer en dan 6 weken onbelast. Ik heb twee jonge kinderen in huis dus ik heb gekozen voor loopgips. Aanstaande maandag mag ik er dan mee lopen. Ik verheug me er op, maar ik vind het ook een beetje eng. Zou het geen pijn doen en zullen de schroeven niet knappen? Op de gips kamer zei men dat de schroeven mogen blijven zitten. En het was ook niet erg wanneer ze kapot knappen vanaf 6 tot 8 weken na de operatie. Zolang ik er geen last van krijg blijft dus alles gewoon zitten. Het is al een poos geleden dat hier gereageerd is, maar ik hoop toch nog lotgenoten te ontmoeten hier.


Geschreven door: Tim op Woensdag 30 December 2015 om 03:08 Ongepaste reactie?

Begin oktober een ongelukje gehad met voetbal. In het begin wisten de dokteren niet wat het was maar na de mri werd duidelijk dat ik syndesmose letsel had aan mijn linker enkel. Ze hebben op een nieuwe manier geopereerd dus niet met schroeven maar met een soort van touwtje dat mijn enkelvork bij elkaar moet houden. Mag nu sinds 2,5 week weer lopen maar heb nog wel last bij te lang staan. Begin januari weer naar het ziekenhuis voor laatste controle. Had gekozen voor 6 weken onbelast ipv 6 weken gips omdat het beter was zonder zodat ik m''n enkel in beweging kon houden. Wel veel spierverlies door het niet belasten


Geschreven door: Petra op Woensdag 3 Februari 2016 om 23:41 Ongepaste reactie?

Goedendag,

Ik lees dat dit al aardig oud is&
128512;.... Dus hoop dat er nog gereageerd wordt..
Maar ik wil toch wat kwijt.
Ik heb 1,5 jaar geleden mijn enkel gebroken midden in het gewricht.
Hij lag in 3en en uit de kom. De dag erna ben ik meteen geopereerd, ik kreeg 9 schroeven en een plaat erin. Na bijna een jaar revalideren nog steeds pijn en mijn enkel kan niet verder buigen dan 80 graden, is besloten om al het ijzerwerk eruit te halen. Helaas was dit niet de oorzaak van de pijn. Na enig speurwerk zijn we naar Amsterdam gegaan naar een orthopedisch specialist. Deze heeft meteen nieuwe foto''s laten maken waaruit kwam dat er een stuk wildgroei van bot aan het groeien was, en hij wou meteen een kijkoperatie uitvoeren om het te verwijderen en om verder in mijn enkel te kijken. Ook gaf hij me een verwijzing voor orthopedisch schroeisel waar ik veel baat bij heb omdat ik hem niet verder kan buigen.

Hieruit kwam dat mijn syndesmose compleet kapot was en geen reconstructie meer mogelijk was. De enige oplossing hiervoor is om mijn kuitbeen aan mijn scheenbeen te bevestigen doormidden van blokjes bot uit mijn heup.
Dit is nu 9 week geleden uitgevoerd zit nu nog in loopgips, moest 6 week onbelast en daarna 6 week loopgips.
Ben benieuwd of er mensen zijn die hier ervaring mee hebben en hoe ze er nu aantoe zijn??
Alvast bedankt!


Geschreven door: Annemoon Borst op Vrijdag 10 Juni 2016 om 11:58 Ongepaste reactie?

Hi Petra/allen,

Hier ook een syndesmoseletsel-lotgenoot. (Leuk galgje-woord btw!)
Ik heb afgelopen december 2015 door te lopen met een slapende voet mijn syndesmose afgescheurd en botschade aan scheenbeen opgelopen, daardoor splinters in mijn enkel. Helaas werd het bij mij niet opgemerkt op de EHBO en werd ik met "normaal" enkelbandenletsel naar huis gestuurd met het verhaal dat ik er binnen 6 weken wel weer zou zijn. Zelf na 3 weken fysiotherapie gestart want gilde het nog steeds uit bij iedere stap die ik poogde te zetten of als ik mijn been Łberhaupt van horizontaal naar verticaal verplaatste.

Dankzij een doortastende fysiotherapeut, die mijn enkel er vanaf moment 1 (na 3 weken) nog veel te extreem uit vond zien, uiteindelijk na 6 weken proberen zonder vooruitgang, voor een MRI naar het ziekenhuis gestuurd. Toen ging het snel en ben ik binnen 4 dagen geopereerd, waarbij mijn scheenbeen met twee stelschroeven op mijn kuitbeen is geschroefd op de plaats van de syndesmose. Dit was 26 februari.

6 weken gips onbelast volgde en sinds begin april ben ik aan het revalideren, nu dus bijna 2 maanden. Al met al ben ik nu bijna een halfjaar verder. Ondanks dat ik om de dag fysiotherapie doe, heb ik het stempel traag eerste gekregen. Ik "loop" zelfstandig in huis maar verlies regelmatig mijn evenwicht en ben veel spierkracht verloren, buitenshuis loop ik daarom nog met 1 kruk. Dagelijkse dingen doen, zoals werken en heen en weer reizen met de metro naar kantoor, gaat maar ''s avonds is mijn enkel nog steeds erg dik en pijnlijk.

Ik heb zojuist een afspraak gemaakt bij een podoposturaal therapeut, op aanraden van mijn fysio. Wordt vervolgd! Hoe ben jij er nu aan toe Petra?


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Enkel.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)