Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Enkel.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Enkel.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

pieter

Geschreven op: Dinsdag 18 Oktober 2011 om 19:00
Ongepast of beledigend?

na jaren van pijn heb ik begin september een rechter enkel arthrodese ondergaan.heb nu 61/2 week onbelast gips achter de rug en 1 week belastbaar. onbelastbaar gips is vervelend omdat je beperkt bent in je bewegingen. ik had dan ook een bed van de thuiszorg in de huiskamer staan zodat ik niet steeds naar boven hoefde om te slapen.het lijkt misschien overdreven, maar ik heb daar heel veel gemak van gehad. ook had ik naast krukken nog een rolstoel. de pijn die ik al die jaren heb gehad was direct na de operatie al verdwenen.hele rare gewaarwording. wel had ik de eerste 11/2 week last van knellend gips.in 1 week tijd 2 x ander gips gehad en toen na 2 weken de hechtingen eruit gingen kreeg ik voor nog eens ca 4 weken het onbelastbare gips.die eerste periode van gips is wel een belasting voor de rest van het gezin.daar moet je wel een beetje op voor bereid zijn. voor de rest is het afwachten.hoe het hierna verder gaat zie ik dan wel weer. voor mij was het belangrijkste dat ik van de pijn af was en dat is tot nu toe gelukt. als ik wat verder ben zal ik min ervaringen weer beschrijven op dit forum.groetjes pieter smiley 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: pietr op Woensdag 9 November 2011 om 18:32 Ongepaste reactie?

vervolg van enkel arthrodese.

ben inmiddels weer 4 weken verder en moet zeggen dat de pijn in mijn enkel totaal is verdwenen. de eerste 3 weken is het erg wennen om weer langzaamaan de enkel te gaan belasten, daarna ging het snel beter(met de dag)loop nu redelijk normaal en begin alles weer een beetje op te pakken zoals wandelen met krukken en kleinere stukjes zonder krukken. traplopen gaat wel iets lastiger dan anders. naar boven gaat makkelijker dan naar beneden. ook heb ik weer voor de eerst keer gefietst en dat gaat probleemloos.(heerlijk). dat doe ik wel op een damesfiets omdat ik dan veilig op en af kan stappen. over 2 weken gaat het gips eraf en dan begint het echte revalideren. ook hierover hou ik jullie op de hoogte. ik wil alleen nog even melden dat ik van de operatie tot nu toe totaal geen spijt heb, integendeel zelfs. groetjes pieter


Geschreven door: peronne op Donderdag 10 November 2011 om 18:22 Ongepaste reactie?

hallo,

ik ben nu precies 5 weken na de operatie. Ook een enkel arthrodese. Het is precies zoals je zegt,Pieter.De pijn is nu al weg. Maar nu moet ik ook zeggen je belast de voet totaal niet en dat geeft natuurlijk ook minder pijn. Nu is mijn probleem, ik ben gisteravond gevallen en natuurlijk helaas op mijn gipse been terecht gekomen. Ik kon wel huilen en niet van de pijn. Maar gewoon omdat het me gebeurde. Ik heb vanochtend met het ziekenhuis gebeld en daar zeiden ze dat als ik niet veel pijn had ik me geen zorgen moest maken. Na 5 weken zat het wel al goed vast. Nu heb ik er gewoon buikpijn van. Ik voel me voet wel, het doet geen pijn maar ik voel het wel. Morgen toch maar weer bellen. Hoop dat er gewoon even een foto gemaakt word om me gerust te stellen dat het nog allemaal goed zit. Ik moet pas over 2 1/2 week op controle.
Ik moet zeggen (buiten het vallen) is mij de operatie ook erg mee gevallen. Groetjes Peronne


Geschreven door: pieter op Donderdag 10 November 2011 om 19:11 Ongepaste reactie?

hallo peronne

natuurlijk snap ik dat je je druk maakt, maar ik heb er in de derde week ook volledig op gestaan en schrok daar ook erg van. maar ik had zoiets , er zitten ook nog schroeven in de enkel en die houden de boel wel op zijn plaats. op de controle 4 weken later bleek dat ook wel te kloppen. als je het echt niet vertrouwt, dan moet je gewoon even bellen, dat kan zeker geen kwaad , toch? verder wens ik je heel veel sterkte in je herstel en bij mij was ook met belastbaar gips de pijn nog steeds minimaal. dus heel veel sterkte en het komt vast wel goed. groetjes pieter


Geschreven door: peronne op Zaterdag 12 November 2011 om 11:28 Ongepaste reactie?

hoi Pieter,

fijn dat je laat weten dat het jou ook is gebeurt. Dat is een hele geruststelling. Ik heb voor zekerheid gister toch weer gebeld en kan dinsdag even terug. Dan weet ik hopelijk zeker dat het goed is. Waarom nog 2 weken langer in onzekerheid als het niet nodig is. Slaap er slecht van.
Vind het goed om te lezen dat het met jou allemaal is. Voor de operatie ook wel wat gelezen, alleen maar mensen die het goed is gegaan. Nu nadat ik gevallen ben alleen maar akelige verhalen van mensen waar vanalles is mis gegaan en niet tevreden zijn en zeggen wat ze niet meer kunnen.... Ik ben zelf positief ingesteld. Voor de operatie kon ik ook heel erg veel niet, ga ervan uit dat ik dadelijk meer kan als voorheen. Ik kijk voornamelijk naar wat ik wel kan. Ben alweer aan het werk. Of ik nu thuis zit of op het werk. Als ik maar kan zitten met mijn voet omhoog. Beetje onder mensen komen doet je goed. En wat dan het voornaamste is dat ik dan minder pijn heb. Ik lag er s''nacht wakker van. Het beinvloede mijn(lees: ons gezin) hele leven.
Nou het gaat jou ook goed. Groetjes Peronne


Geschreven door: anneke op Zondag 13 November 2011 om 12:22 Ongepaste reactie?

Hoi Peronne
Bij mij is vorig jaar december de li enkel vast gezet.
Na ongeveer drie weken onbelast gips, overkwam mij hetzelfde als jou.
Ik wilde over de drempel de woonkamer instappen en toen gleed mijn ene kruk weg.
Hierdoor viel ik achterover met mijn hoofd tegen de deur en vůl op mijn behandelde voet.
Ik schrok vreselijk!!
Ik redeneerde zoals Pieter: Er zit een Mega schroef in, dus er kan niet veel misgaan, buiten het feit dat je een lekke hartklep van de schrik hebt!
Alles is goed gekomen ,de botjes waren keurig aan elkaar gegroeid na drie maanden ( zes weken gips en zes weken een Vacuped; kijk maar op internet er is een filmpje over).
Dus ik zou me maar geen zorgen maken en ''s nachts ,zover mogelijk, weer lekker slapen.
Kan me voorstellen dat je een foto wilt laten maken.
Maar ik weet eigenlijk zeker dat alles in orde zal blijken te zijn!!
Kijk nu maar uit naar de tijd dat je gipsloos bent en wat je allemaal ZONDER pijn weer kunt gaan doen.
Heel veel sterkte en laat je nog even weten hoe het dinsdag is afgelopen?
Groetjes
Anneke smiley smiley


Geschreven door: peronne op Woensdag 16 November 2011 om 16:21 Ongepaste reactie?

hoi hoi,

ben gister op controle geweest. Foto''s gemaakt en mijn val heeft geen gevolgen....... maar op de foto zagen ze wel dat de verwachte botaangroei nog niet voldoende was. Ik zou 29 november loopgips krijgen en dat zou dan een week uitgesteld moeten worden. Dan is de arts er niet dus moet het nog een week verder, 2 weken extra dus. 13 dec volgende controle. Dan waarschijnlijk loopgips. Het wondje was een klein beetje op, maar niet ontstoken.
Ik ben blij dat alles goed is, vind het natuurlijk wel jammer dat ik 2 weken extra moet wachten voor ik loopgips krijg maar er zijn ergere dingen. Het gaat uiteindelijk om het eindresultaat. Dat moet goed zijn. Wat zijn 2 weken dan nog?

En Anneke, heb gekeken naar de vacuped. Klinkt erg goed, en ziet er confortabel uit. Fijn zo kun je ook je voeten goed wassen en verzorgen. Heb er ook naar gevraagd op de gipskamer. Hadden er nog nooit van gehoord. Ze zeiden wel dat de arts het waarschijnlijk wel kon en als hij het echt zou zien zitten ze het ook zouden hebben. Maar ze zouden het hem wel aangeven.

groetjes Peronne


Geschreven door: Mario op Zaterdag 19 November 2011 om 14:04 Ongepaste reactie?

hallo lotgenoten,

Ik heb op 2september 2010 een arbeidsongeval gehad en daarbij heb ik mijn hiel verbrijzeld. Ben ondertussen al 3 keer geopereerd.Nu heb ik de beslissing genomen om op 8december mijn hielbeen met sprongbeen te laten vastzetten omdat ik niet de gewenste revalidatie had. Kon ongeveer 1u stappen maar als ik daarna bij het stilvallen terug wilde rechtstaan kon ik niks meer. Nu is mijn vraag aan jullie of deze arthrodese dezelfde is als bij jullie en wat mij allemaal te wachten staat. Ben nogal een fervente fietser en zou graag nog aan competitie doen in deze sport. Ik werk ook in de bouwsector en weet niet na deze operatie of ik dit werk nog zal kunnen uitvoeren.

Grts Mario


Geschreven door: pieter op Zaterdag 19 November 2011 om 19:38 Ongepaste reactie?

hoi mario. ik begrijp je zorgen voor de toekomst, ook ik heb dat met mijn werk. bij mij is mijn scheenbeen en kuitbeen aan het bovenste sprong gewricht vast gemaakt met 3 schroeven en daardoor is mijn enkel onbeweeglijk geworden. ik heb nog gips,maar ben toch gaan fietsen. fietsen is nu geen probleem voor mij en ik denk in de toekomst ook niet. om op het werk terug te komen, ik werk in een zelfslachtende slagerij en dat is fysiek heel erg zwaar werk. ook ik weet niet of dat in de toekomst nog wel mogelijk is. de enkel zelf zal t probleem niet zijn , maar wel de andere gewrichten zoals knie heup en gewrichtjes in de voet zelf kunnen extra belast worden met zulk zwaar werk. ik kan je dus nog geen hoop geven, maar ik hoop natuurlijk dat het allemaal vlot en goed verloopt bij jou. sterkte


Geschreven door: peronne op Maandag 21 November 2011 om 10:42 Ongepaste reactie?

hoi mario,

of het dezelfde ingreep is kan ik natuurlijk niet zeggen. Ik had geen ongeval maar gewoon botten die fout stonden waardoor er overmatige slijtage in de enkel zat. Ik kon net als jou ongeveer een uur lopen maar kon dan na zitten ook niet op gang komen. Ooit liep ik ook langer maar was dan dus ook langer van de been af!! Had in de nacht ook veel pijn. Als de voet in rust was.
Het blijkt dat als weer een beetje bij het normale is je een beetje "houterig"zal lopen. Maar wel zonder pijn. Fietsen zou geen probleem moeten zijn. Ze zeggen wel dat trap aflopen wat lastig kan zijn. Trap op moet geen probleem zijn. Heb een filmpje gezien over iemand die 10 jaar geleden deze operatie heeft gehad en nog altijd erg tevreden was. Had zelfs 3 x een kennedymars gelopen. Wat wel niet meer kon was door veel bergen lopen, dat gaf teveel problemen. Vergis je echter niet, de operatie is een heel proces. Ik had 8 weken gips wat niet belast mag worden, zijn er nu 10 geworden. Daarna komt nog eens 1 maand loopgips. Je ziet dat het bij iedereen iets anders is met de hoeveelheid in weken gips. Dat zal er dan ook vanaf hangen welke arts en welke aandoening er aan vooraf ging.
Ik zou nogmaals duidelijk informatie bij orthopeed vragen en even bij een fysiotherapeut. Een vragend mens kan geholpen worden. Je moet bij de juiste mensen hulp vragen. Die kunnen je eerlijke informatie geven. Wij kunnen alleen maar informatie geven zoals het ons is vergaan.
Maar, ik heb tot op hede echt geen spijt van de operatie. Ben wel nog niet aan het lopen. hopelijk over 3 weken loopgips!!
succes met het inwinnen van informatie en het nemen van je besluit. Maar zoals ik kan lezen gaat het nu ook niet zoals je wil, je kunt nu je werk ook niet uitvoeren zoals het nu gaat. Groetjes Peronne


Geschreven door: Kees op Maandag 21 November 2011 om 16:30 Ongepaste reactie?

Hallo lotgenoten
Op 13 okt 2010 heb ik mijn rechterenkel vast laten zetten gelijk na de operatie geen pijn meer bij onbelast wat erg lekker aan voelt na 20 jaar chronische pijn door artrose.
Bij mijn nacontrole waar ik aangaf pijn te hebben bij belasten zeker ''smorgens bij het uit bed komen werd na het bekijken van de foto''s in juni geconstateerd dat een schroef waarschijnlijk dit probleem gaf die moest toen verwijderd worden. Op controle hiervoor werd geconstateerd dat op nog 2 schroeven speling zat, dus werden in okt. er weer drie schroeven verwijderd (ik had er 6) Na de operatie kwam de chirurg vertellen ik heb slecht nieuws bij de operatie bleek dat mijn enkel niet geheel aan elkaar zat dus na 3 operaties was dat heel erg balen.
Bij het verwijderen van de draadjes kreeg ik tehoren enkel moet rusten kom over 4 weken maar terug. Bij mijn terug komst bleek ik nu ineens tot mijn opluchting ineens wel goede botgroei te hebben volgens de arts is mogenlijk door de schroeven de botgroei niet goed gegaan ik moet 6 jan terug komen om te kijken of de nieuwe bot ontwikkeling zo doorgaat zoja hoef ik niet meer terug.
Over de vragen hoe met het wer kan ik zeggen ik zat in de bouw en kan hier niet meer in terug.
groetjes Kees


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Enkel.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)