Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Enkel.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Enkel.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Tanja

Geschreven op: Zondag 20 Februari 2011 om 10:54
Ongepast of beledigend?

Hallo allemaal,

Ik sta momenteel op de wachtlijst voor een enkeloperatie en zal over een week of 4 aan de beurt zijn. Ze gaan bij mij botten los van elkaar halem omdat ik last heb van een tarsale coalitie. Ik was eigelijk totaal verrast dat de doktoren iets hebben kunnen vinden omdat ik al jaren hele vage klachten heb. Krijg af en toe een (heftige) pijnscheut door mijn voet/enkel als ik een stap zet, de volgende stap hoeft dan weer geen problemen te geven.

Wie kan mij meer vertellen over deze operatie en ook over de periode van herstel?? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Tanja op Zondag 27 Februari 2011 om 00:48 Ongepaste reactie?

hallo,
het verbaasd mij dat er helemaal geen reactie''s op mijn bericht komen. Misschien helpt het als ik vertel wat mij is uitgelegd: ik heb een aangeboren afwijking, er zitten (tarsale) botten vast aan elkaar op plaatsen waar dit niet de bedoeling is, dit belemmerd de beweging van mijn enkel. het is aangeboren, maar ik heb er niet eerder last van gehad omdat als je jong bent je botten nog een soort flexibel zijn. Ik ben inmiddels 40 jaar en die botten worden dan steeds strammer. Die pijnscheuten heb ik denk ik al een jaar of 15 maar duurden steeds te kort om naar een dokter te gaan...


Geschreven door: Lisette op Maandag 9 Mei 2011 om 13:14 Ongepaste reactie?

Hallo,

Ik heb hetzelfde, alleen ben 18 jaar.
Ik heb er al ongeveer vanaf mijn 10e last van. Maar wat mij verbaasd, is dat het bij jou losgemaakt wordt.
De orthopeed heeft tegen mij gezegd dat ik daar ten eerste te oud voor ben, en ten 2e dat dat te weinig positieve resultaten opleverde.
Bij mij is dan ook besloten om beide enkels vast te schroeven. Daardoor zal mijn bewegingsvrijheid van mijn enkels iets beperkt worden, maar volgens de orthopeed zal dat heel erg meevallen.
Ik denk dat je inmiddels de operatie al gehad hebt. Hoe is het gegaan?
Gr,
Lisette


Geschreven door: Wiljan op Vrijdag 17 Juni 2011 om 14:49 Ongepaste reactie?

He tanja

Ik heb last van artrose van beide enkels. Nu is mijn bovensporng gewricht vastgezet en dan is ongeveer voor mij 10 jaar geleden en dat gaat goed. Als je loopt merkt niemand er iets van wel met hard lopen en ongelijk lopen.
Weet niet precies welk gewricht ze vastzetten bij je. je hebt een bovenste spronggewricht en onderste spronggewricht.


Geschreven door: Anoniem op Zondag 25 Maart 2012 om 19:37 Ongepaste reactie?

Hallo,

hoe gaat het ondertussen met jullie? Ik sta binnenkort misschien ook voor deze operatie omwille van een coalitie in mijn enkelgewricht. Hoe is de operatie voor jullie verlopen?

Bedankt!


Geschreven door: myra op Maandag 2 April 2012 om 09:50 Ongepaste reactie?

Hallo

Ik ben van jongs af aan ( 7-13 jaar) altijd met vage klachten bij de huisarst geweest, elke keer achillespees ontsteking. Op mn 13 de ofzo toch naar het ziekenhuis, foto''s gemaakt, 3 verschillende diagnoses gehoord. De arts wilde mij pas opereren als ik uitgegroeid was ( na de 21ste) omdat het nog ''over'' zou kunnen gaan. Op mn 20ste ben ik uiteindelijk geopreerd( zonder dat er nieuwe foto''s waren gemaakt) omdat de pijn niet te doen was. Wat ik me kan herinneren is dat ze wat er tussen je bot zit, was bij mij teveel,en hebben ze daar wat van weg gehaald. Na de operatie is het alleen maar erger geworden. Sinnds vorige jaar weet ik dat ik volgens mijn dossier Tarsale coalie heb. Maar hier heb ik zo mijn vraag tekens over. Ik heb een second opion gehad en mijn laatste optie is nu het AMC waar een goede enkel specialist zou zijn. Het vast zetten van je enkel raad ik iedereen af, zeker op jonge leeftijd. Dan gaat het namelijk niet zo lang mee en een 2de x vastzetten is niet te doen omdat ze bij die eerste x al bot hebben weggehaald in je voet (?).. Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben!! Want soms is begrip uit je omgeving ver te zoeken ;-)


Geschreven door: Mareille op Woensdag 30 Mei 2012 om 15:39 Ongepaste reactie?

Ik ben 22 en ben al vier keer geopereerd aan dit probleem. Elke keer dachten ze te weten welk stuk bot ze weg moesten halen, maar elke keer groeide het weer aan of hielp het simpelweg niet. Ik loop al met deze pijn sinds mijn veertiende en sinds die tijd is het alleen maar erger geworden. Als ik een dag naar school ga en die avond ga stappen heb ik aan het eind van de avond enorm last van mijn enkel.

Ik vraag me af hoe erg de pijn bij jullie is? Ik heb al speciale zolen en speciale schoenen maar dat helpt maar voor even.

De doktoren hebben mij ook aangeraden om mijn enkels vast te zetten maar dit durf ik ook niet zomaar te doen. Kan je met zo''n enkel dan gewoon voetballen? (Dat kan ik nu sowieso ook maar heel even) En is de pijn dan volledig weg? En krijg je geen ''hinkje'' als je dit maar bij 1 voet laat doen?


Geschreven door: athena op Woensdag 12 December 2012 om 14:59 Ongepaste reactie?

Ik ben 34 jaar en weet al van jongs af aan dat ik een geboren voet afwijking heb. Tussen mijn 12e en 14e heb ik ook fysio en steunzolen gehad. maar nooit was er een oplossing. Ik dacht dat ik er maar mee moest leren leven en dat ik nou eenmaal niet lange afstanden kan lopen en niet lang kan blijven staan omdat ik daarna echt dagen vreselijke pijn heb.
Nu ben ik dit jaar weer naar een ziekenhuis gegaan en opnieuw laten onderzoeken wat er precies aan de hand is. Aan beiden voeten een tarsale coalitie waarbij aan de linkerkant je niet eens meer kan zien dat het verschillende botten zijn en aan de rechterkant is het iets minder erg. Ik heb steeds vaker dat ik mijn voet verzwik en dat ik best lang met pijn blijf zitten. Laatst kon ik helemaal niet meer lopen en moest ik krukken hebben. bij de laatste bezoek aan de arts heb ik een prik gekregen wat wel even geholpen heeft maar hoe nu verder? Ik zoek op internet naar behandelingsmogelijkheden omdat ze ook zeggen dat ik te oud ben om het los te maken.. zou graag gewoon pijn vrij willen zijn.. maar nog steeds teveel onduidelijkheden over hoe nu verder.. volgende week weer afspraak en ik ga er voor zorgen dat ik duidelijkheid krijg en dat er een behandelplan komt.. Iemand meer informatie? behandelplan injectie''s andere medicatie tegen pijn??


Geschreven door: Joyce op Maandag 17 December 2012 om 14:36 Ongepaste reactie?

Ik ben 23 jaar en ben er op mijn 16e na veel specialisten en ziekenhuisbezoeken achter gekomen dat ik tarsale coalitie heb.

Mijn specialist in het MCH Antoniushove geeft mij onduidelijk advies betreft mijn enkel qua opereren of niet.
Mijn voornaamste probleem is doordat ik telkens last krijg van me enkel mijn knieen en heupen ook zo''n zeer gaan doen.

Uit de bovenstaande verhalen krijg ik geen duidelijk inzicht of iemand een werkende oplossing heeft gevonden betrefende deze aandoening.
Mocht dat wel zo zijn hoor ik dat graag....!

Groetjes Joyce


Geschreven door: Joyce op Maandag 17 December 2012 om 14:42 Ongepaste reactie?

Ik ben 23 jaar en ben er op mijn 16e na veel specialisten en ziekenhuisbezoeken achter gekomen dat ik tarsale coalitie heb.

Mijn specialist in het MCH Antoniushove geeft mij onduidelijk advies betreft mijn enkel qua opereren of niet.
Mijn voornaamste probleem is doordat ik telkens last krijg van me enkel mijn knieen en heupen ook zo''n zeer gaan doen.

Uit de bovenstaande verhalen krijg ik geen duidelijk inzicht of iemand een werkende oplossing heeft gevonden betrefende deze aandoening.
Mocht dat wel zo zijn hoor ik dat graag....!

Groetjes Joyce


Geschreven door: anoniempje op Zaterdag 22 December 2012 om 16:24 Ongepaste reactie?

hallo

ik heb van kleinsaf aan al last van pijnlijke voeten. In het begin leken mijn voeten gewoon platvoeten, dus kreeg ik aangepaste zolen. Mijn voeten begonnen echter steeds meer (naar binnen) door te zakken, en als je mijn benen aan de achterkant bekijkt zie je dat mijn beide enkels volledig scheef staan. Steunzolen helpen een beetje, maar ik ben nog jong (19 jaar) en ik loop al meer dan 10 jaar rond met steunzolen. De laatste jaren laat ik ze steeds vaker thuis, omdat ik ook wel eens trendy schoenen met hakken wil dragen (ben erg klein). Dit voel ik natuurlijk wel aan het einde van de dag: pijnlijke voeten en ontstekingen. Ik kan mijn voeten ondertussen amper naar voor plooien.

Ongeveer 5 jaar geleden heeft een specialist mij de diagnose tarsale coalitie gegeven, bij mij is het waarschijnlijk erfelijk. De oplossing die werd voorgesteld was de volgende: elke voet 6 weken in het gips, dan operatie om overtollig bot weg te nemen, en dan weer in het gips. Dit zag ik echter niet zitten. Dus blijf ik voortdoen.

Mijn raad is: als je jong bent, doe dan de schoenen aan die je mooi vindt. Hou rekening met je voeten maar ''zondig'' af en toe. Hoe ouder je wordt hoe meer pijn je krijgt, dus geniet er nu van. Een perfecte oplossing bestaat niet echt.

Nog een raad: ik doe van kleinsaf aan al sport (recreatief). Soms doen mijn voeten wel pijn tijdens de oefeningen, maar ik voel het nog veel meer als ik enkele weken niet heb gesport. Mijn voeten zijn veel stijver en doen pijn. Bewegen helpt dus tegen de pijn!


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Enkel.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)