Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Enkel.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Enkel.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Willem

Geschreven op: Zaterdag 18 Juli 2009 om 16:09
Ongepast of beledigend?

Ernstige Artrose rechter enkel

Mijn ervaring betreffende het ontvangen van een Enkel Prothese;

Ik ben November 2008 gestart met een second opinie in het Max.ZH te Eindhoven, hier kreeg ik te horen dat m''n enkel of vastgezet kon worden of een Prothese geplaatst kon worden. Het advies was indien gewenst, een ervaren dokter te nemen, die al tientallen jaren ervaring had met het opereren van enkel protheses, te gaan naar Dr. Doets in het Slotervaart ZH te A''dam.
Na een goed, prettig maar streng onderzoek bleek ik in aanmerking te komen voor een Enkelprothese, na het goed te hebben overdacht, en de positieve uitstraling, van Dr Doets ben ik tot de uiteindelijk beslissing gekomen, voor een Enkelprothese te gaan.
De wachttijd was ongeveer 3 a 4 maanden, op maandag 20 april 2009 ben ik eindelijk geopereerd en op vrijdag 24 april was ik weer thuis. De operatie is probleemloos verlopen na 1 uur en 3 kwartier lag ik weer op de kamer.
Geen pijn, of napijn gehad, ofwel niet noemenswaardig. Hierna 5 weken (tot 27 mei) in het gips gelopen waarbij je de enkel tot 20 Kg mocht belasten, met een rolstoel en een paar krukken is dit goed vol te houden. Na 5 weken gips, is het gelijk weer lopen, wel revalideren opsterken om weer beter te gaan lopen natuurlijk. Allemaal probleemloos gegaan, natuurlijk wel een beetje stijf, maar met therapie, dit is wel erg belangrijk, en een goede begeleiding gaat het Super goed, ik heb dan ook geen enkele klacht of ergernis om te kunnen melden, maar dan ook echt geen enkele klacht.Dus stap nu pijnloos door het leven,en dat is bijzonder kan ik zeggen.
Conclusie
Ik heb op 20 april 2009 een enkel prothese gekregen in het Slotervaart ziekenhuis te Amsterdam, De Orthopedisch alleen maar kan zegChirurg was Dr.Doets. Waarbij ik gen en benadrukken een fantastische Orthopedisch Chirurg zeer kundig en ervaren, zegt waar het op staat en wat belangrijk is, voor mij een wonder Dokter.
Ik ben dan ook enorm tevreden, geen pijn meer.
Ik hoop dat de patiŽnten die na mij komen het zelfde mogen mee maken en mogen ondervinden.

Als iemand vragen heeft mag je me altijd mailen. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 7 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7]

Geschreven door: Jan W op Maandag 17 Augustus 2009 om 12:48 Ongepaste reactie?

Beste Willem,
Eeen positief verhaal,maar welke leeftijd heb jij.
Ben zelf 43 jaar en na 4 enkeloperaties zoekende naar een goede oplossing,momenteel nog erg veel klachten.
Advies van orthopedisch chirurg,vastzetten.
Voor een prothese ben ik nog te jong!!
Deze prothese gaat volgens zeggen +/- 5 jaar mee,wat hierna?

Groet Jan


Geschreven door: roelofs op Dinsdag 25 Augustus 2009 om 15:26 Ongepaste reactie?

heb bijna 3 jaar geleden in amc dr.van dijk kunstenkel gekregen.bachus.had eerst altijd pijn(enkelverkeerd gezet na breuk 30 jaar geleden) nu nog welpijn maar ebt weg en eerst niet. zou het iedereen aanraden.kan weer normaal lopen zou het zo weer doen. en volgens van dijk kan het kunststof plaatje 1 keer vervangen worden dus en daarna stijf gezet worden ik zie wel. ben nu 48 jaar gr.tiny roelofs


Geschreven door: Willem op Zaterdag 19 September 2009 om 21:49 Ongepaste reactie?

Beste Jan, sorry voor de late reactie maar ben even op vakantie geweest, en moet je zeggen heerlijk en pijnloos.
Ik ben 63 jaar, dus niet meer de jongste maar sport wel 3 p/w dus misschien dat het heeft meegewerkt.
Ik heb weer heerlijk gelopen op het strand, fantastisch joh, ik ben er nog niet maar de fysio vertelde mij afgelopen maandag dat ik om de 14 dagen mag komen.
En al , met al heeft ze me elke keer benadrukt dat ik er een jaar voor moet uit trekken, en daar geloof ik zelf ook in. Het gaat prima me''''n oefeningen doen en rustig opbouwen.
Mijn advies naar jouw toe is dan ook; neem contact op met Dr. Doets in het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam, tel 020-5125116 en probeer het.
Vandaag me''''n motor weer opgehaald en voor het eerst sinds 5 maanden weer gereden, prachtig, en Jan allemaal pijnvrij dus..........
sterkte en misschien hoor iik nog van je.

Willem


Geschreven door: Willem op Zaterdag 19 September 2009 om 21:57 Ongepaste reactie?

Beste Jan,
Even wat vergeten, volgens mij is leeftijd geen probleem, indien neen prothese nodig blijkt is het nodig en onzinnig hier jaren mee te blijven lopen, volgens mij bij Dr Doets geen belemmering.En vast zetten is en was voor mij geen optie, moet wel zeggen dat een en ander enorm persoonlijk is maar een enkelprothese gaat erg lang mee, maar hiervoor is een persoonlijk gesprek met Dr Doets de enige optie om er achter te komen.Er zxijn volgens mij grote verschillen van inzicht van de Orth,Chirurgen.
Ga er voor Jan en sterkte.
(PS Volgens mij is Dr Doets gepromoveerd op enkel protheses)

Willem


Geschreven door: jan W op Maandag 21 September 2009 om 11:42 Ongepaste reactie?

Beste Willem,

Bedankt voor je reactie,ik heb op 7 Oktober a.s. een afspraak bij Dr Doets in het slotervaart.
Ik ben zelf ook een fanatiek sporter,fitnes en fietsen.Motorrijden is ook een passie,op dit moment zelfs met een aanpassing voor het schakelen.
Na mijn bezoek op 7 oktober hoor je weer van mij.
Nogmaals bedankt

Jan W


Geschreven door: Willem op Woensdag 30 September 2009 om 20:49 Ongepaste reactie?

Hallo Jan,
Ik ben niet zo''n lotgenotencontact schrijver, maar gezien de positieve kant eraan ben ik toch lekker bezig he, ( zag en las te veel negatieve verhalen). voor jou kan ik alleen maar zeggen heel positief Jan, je verliest helemaal niks, heb alleen veel vertrouwen in een operatie, dat is wat ik je mee wil geven, ik weet geen 2 operaties zijn het zelfde maar zonder vertrouwen vaart niemand wel hoor. Ik heb weer heerlijk getoerd Jan en het gaat, eerlijk, als vanouds, dus.... doorgaan zou ik zeggen.
Heb afgelopen Dinsdag een telefonisch afspraak gehad met Dr Doetz, dit voor hoe het er voor mij voorstond. Nou het antwoord weet je al, ik loop[ nog niet
100% hoor, ( 1 jaar uit trekken he) maar ik loop ene keer normaal andere keer wat moeilijker, maaaar altijd pijn vrij. Een laatste advies, als de operatie achter de rug is zoek een goeie fysiotherapeut.
Sterkte en ga er voor Jan, Tot hoors zou ik zeggen.

Willem

PS als het allemaal lukt gaan we een tour maken.


Geschreven door: gerda spanje op Maandag 30 November 2009 om 19:48 Ongepaste reactie?

Hallo Willem,
Ook ik heb een protese gekregen de 9de oktober en tot nu toe alles oke ,
Nu moet ik nog voor de volgende voet gaan want die waren beiden slecht.Ik zou graag wat info krijgen van u .Is dit mogelijk dat je me uw emailadres geeft?
Het mijne is meli_20_00@hotmail.com
dank bij voorbaat.
Gerda Spanje


Geschreven door: Jantiena op Donderdag 14 Januari 2010 om 09:42 Ongepaste reactie?

Hallo Willem,

Wat een geweldig bericht,want ik wordt 1 febr.2010 geopereerd door DR.Doets!! Dit bericht geeft mij weer moed, want ik heb zo,n pijn aan de r.enkel, maar ik moest wel een half jaar wachten!! Ook ik ben63 jaar! We gaan er voor, erger kan het niet worden alleen maar beter toch!
Hoe is het nu met jou?? Ik ben zeer benieuwd!

groetjes Jantiena. smiley


Geschreven door: Bert op Maandag 18 Januari 2010 om 17:22 Ongepaste reactie?Hallo lotgenoten,
Op 22 februari 2010 word ik geopereerd aan mijn rechter enkel en krijg dan eveneens een enkelprothese. Vanuit jullie goede berichten heb ik nog meer hoop. Ook ik zal "geholpen" worden door Dr. Doets. Mijn leeftijd is 65 en over 10 jaar zie ik wel weer! Bij mij begon het met een enorme pijn in mijn rechtervoet, die werd zelfs op een gegeven moment helemaal blauw. Via huisarts, podoloog, orthopeed, reumatoloog, uiteindelijk bij Dr. Doets terchtgekomen voor een second opinion. Hij adviseerde mij een enkelprothese en dat gaat dan binnenkort gebeuren. Ik hoop er het beste van maar zie er best wel tegen op.

Idereen sterkte.


Geschreven door: ab op Donderdag 4 Februari 2010 om 17:58 Ongepaste reactie?

hallo graag jullie mening ik heb sinds 1972 een prothese heb in 2005 een enkel prothese gekregen aan mijn goede been daarna nog 3 keer geopereerd
maar het is nog mis bij (dr louwerens)
ben nu voor voor onderzoek na dr doets gestuurd die stelde voor dat dr louwerens de enkel vast zou zetten wie kan mij raad geven


Pagina 1 van 7 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Enkel.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)