Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Enkel.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Enkel.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

lenny

Geschreven op: Dinsdag 9 Juni 2009 om 12:36
Ongepast of beledigend?

Hallo, ik moet binnenkort een arthrodese operatie ondergaan waarbij de VOET wordt vastgezet,dus niet de enkel. Graag zou ik van lotgenoten reaktie krijgen m.b.t. deze o.k. hoe gaat het met lopen? [afwikkelen van de voet kan nog wel] na zo''n ok. kan je [lange] afstanden blijven lopen. kun je nog springen ,rennen enz kun je nog allrlei schoenen aan b.v. hoge hakken. hoe is het met de pijn na de operatie, en de periode daarna? he snel ben je weer mobiel? graag reakties, bijv. dank, lenny 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: tevreden op Zaterdag 10 Oktober 2009 om 21:36 Ongepaste reactie?

Hoi Lenny,

Mijn linkervoet is ruim anderhalf jaar geleden vastgezet via een triple arthrodese. De operatie zelf is mij meegevallen, had een soort langwerkende blockverdoving via knieholte, en kon ook snel weer naar huis. Met paar weken hoog houden van been kwam ik de eerste tijd goed door. Het eerste half jaar was echter niet gemakkelijk. Het duurde ruim drie maanden voordat ik de voet enigszins kon belasten, en nog eens drie maanden voordat het lopen normaal aanvoelde. Veel last van pijn gehad agv zenuwbeschadiging rond litteken, en gevoel dat voet niet meer "recht onder het been stond" Langzaamaan zijn deze klachten wel sterk verminderd. Nog eens een half jaar om onbeperkt te kunnen wandelen en fietsen, en een normaal loopgevoel en balans te vinden. Springen doe ik niet, rennen alleen als t moet, bv een bus halen, en dan kan het ook, maar wil verder vooral mijn enkel niet overbelasten. Je voelt bij overbelasting dat het enkelgewricht het snel zwaar krijgt. Ben nu natuurlijk heel blij met dit resultaat, als ik van tevoren had geweten dat dit de uitkomst zou worden, dan had ik de hele revalidatie met wat meer geduld aangepakt. Ben na een drie vier maanden gaan revalideren, alleen viel er niet zoveel te belasten, had beter kunnen starten met 6 maanden, maar ja, je wilt graag he. Schoenen was aanvankelijk 6 maanden hoge C en B bergschoen, inmiddels loop ik sportieve wandelschoenen, zoals van bv la sportiva of salomons, met een wat stijvere zool en goed voetbed. Hier kan ik lang en veel op lopen. Ook lange wandelingen van paar uur. Werken is geen probleem, ook daar loop ik veel. Inmiddels lukt een gewone confectie schoen ook, alleen gebruik ik deze toch alleen voor uitjes ed, omdat het lopen dan toch wat vermoeiender is. Samengevat merk ik pijnklachten alleen nog als ik er op ga letten, of bij overbelasting. De revalidatie was lang maar uiteindelijk dus een heel goed resultaat met heel goed kunnen lopen. Hoge hakken daar doe ik niet aan om mijn enkel niet te overbelasten, rennen of springen laat ik ook. Het is uiteindelijk wel voor iedereen anders, afhankelijk van uitgangssituatie. NAV een ongeval en artrose heb ik ruim 2 jaar pijnklachten gehad en slecht en weinig kunnen lopen. Met deze artrodese heb ik echt mijn leven weer terug en zou ik het zo weer laten doen. Heel veel succes toegewenst!


Geschreven door: petra speth op Zondag 6 Juni 2010 om 20:15 Ongepaste reactie?

ook ik heb n triple artrodes gehad,vorig jaar deze tijd...in het begin ging het prima nu blijkt achteraf na lang onderzoeken dat het bot niet is mee gegroeid over de schroef heen..Dus met andere woorden 1 juli mag ik wederom onder t mes..hopende dat t nu wel goed komt en nee t ligt niet aan de chirurg!!Dus ik ga er weer voor!!!!!!!


Geschreven door: Cubas V op Dinsdag 3 Augustus 2010 om 20:42 Ongepaste reactie?

In 1978 na verkeersongeval een Tibo Tallaire Artrodese van de linker voet. Na anderhalf jaar kon ik pas weer met speciaal orthopedisch schoeisel normaal stappen. Pas 2 jaar later kon ik mijn favoriete sport "wandelen" terug uitoefenen. Dit alles is zo gebleven tot 2009 ben beginnen pijn krijgen, allerhande pijnstillers genomen niets hielp pijn bleef maar komen en werd onhoudbaar. Naar enkelspecialist speciale 3d gefusioneerde foto''s laten nemen met als gevolg, voet & enkel staan 20į uit de as van mijn been voet staat naar buiten gekanteld en ook in spitsstand.De enige behandeling die goed resultaat zal geven is de vroegere artrodese opnieuw losmaken de enkel in de juiste stand zetten, het gewricht vab Choppart vrijmaken en dan alles opnieuw vastzetten met vijzen en platen. Na de ingreep (die zeer langdurig en pijnlijk is) in het gips voor min. 8 weken zonder steunen, en dan afwachten. Ik ben een man geboren in 1948 dus nu 62 jaar. Owel geen operatie en zeg maar niet meer buiten komen of wel operen met de hoop dat alles na 1 jaar weer goed gaat


Geschreven door: Albert Offerein op Zondag 3 Juni 2012 om 09:07 Ongepaste reactie?

Ik ben 20 jaar geleden geopereerd aan mijn rechter voet , waar ik ineens door heen zakte en niet meer kon lopen van de pijn ( triple arthrodesis ) .

De bout in mijn voet hoefde er niet uit, op zijn hoogst als ik er last van kreeg. Na al die jaren is het nog steeds vervelend als ik lang loop , bijvoorbeeld een wandeltocht, niet dezelfde dag maar de volgende dag loop ik mank , en doet de voet zeer, dus een vorm van overbelasting . Verder heb ik een evenwicht van een nijlpaard, daar de zijdelingse bewegingsvrijheid is weggenomen uit de enkel

Dit heeft positief gevolg dat de enkel niet verzwikt kan worden , maar als negatief gevolg, dat je dan een zere knie krijgt


Geschreven door: gwen3 op Vrijdag 14 September 2012 om 00:25 Ongepaste reactie?

Bij staat het voor volgend jaar gepland, maar de vraag is hoe lang moet je onbelast in het gips?


Geschreven door: tevree op Vrijdag 14 September 2012 om 21:12 Ongepaste reactie?

ongeveer 3 maanden, daarna 3 tot 6-9 mnd goede bescherming voet


Geschreven door: nico van de laar op Zondag 20 Januari 2013 om 16:08 Ongepaste reactie?

Mijn grote teen is inmiddels vastgezet met plaatje, daar heb ik geen pijn meer aan,maar nu botscan gemaakt ,endaar blijken meer gedeeltes waar artrose inzit (middenvoetsbeentje,en boven op de wreef ) nu wil de orthopead het eerst met aangepaste schoenen proberen lukt dat niet dan opereren waarbij ik drie maanden in het gips moet, en daarna een half jaar revalideren maar de schoenen zie ik niet zo zitten ,daar gaat de kwaal niet van over ,maar hij zegt dat de pijn dan wel minder kan worden wie heeft hier ervaring mee?


Geschreven door: Arno van Kampen op Zondag 7 April 2013 om 21:05 Ongepaste reactie?

Beste mensen,

Ik heb zelf een facebook pagina opgezet https://www.facebook.com/TripleArthrodese?ref=tn_tnmn
Hier wil ik mijn verslag gaan bijhouden van mijn operatie.
Ik krijg woensdag een Triple Artrodhese, ik heb een klompvoet en door het vastzetten van mijn enkel jaren geleden, is er artrose ontstaan aan mijn wreef. Dit was zo erg versleten dat de boel vast gezet gaat worden.

Ik was ook opzoek naar lotgenoten en doormiddel van de facebook pagina wil ik graag de mede mens informeren hoe alles in zijn werk gaat.

Mijn operatie zal ook gefotografeerd worden door het Gelre ziekenhuis, dit op mijn verzoek. Als de drukte het toe laat zal dus mijn operatie in beeld gebracht gaan worden.

Ik ben zeker van plan op deze site ook wat te gaan plaatsen na verloop van de operatie.

Groet, Arno van Kampen


Geschreven door: Harold van de Laak op Woensdag 19 Maart 2014 om 09:49 Ongepaste reactie?

Hallo beste mensen,ik ben nu iets meer dan 5 weken geopereerd aan linkervoet,triple othrodese gehad en nog wat meer zoals grote teen pinnen erin linkerzijde voet opnieuw recht gezet en al de 4 tenen laten corrigeren en achillespees laten verlengen.
Nu ben ik dus benieuwd ofdat het vaker voorkomt dat je bij lopen met loopgips dat je echt een vervelend gevoel onder je hak hebt?


Geschreven door: cindy op Vrijdag 16 Mei 2014 om 15:46 Ongepaste reactie?

Hallo Harold

Ik ben nu 10 weken geleden geopereerd ze hebben mijn ook mijn voet vastgezet mwt 2 schroeven .
(Onderste sprong gewricht)
Ik kon geen gips ivm met dystrofie wat ik na een paar dagen er bij kreeg
Maar heb nu sinds 2 weken een airwalker en ervaar oa ook veel pijn onder m8jn hak.
Dit blijkt een van de schroevwn te zijn die te lang is en dus in mijn loop oppervak komt.
Ik slik overdag en s nachts nog morfine.
Over 2 weken word bekeken of dw schroef er binnen kort uit kan.


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Enkel.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)